Harens erfgoed

Erfgoed Haren

Vanaf nu speurt de Erfgoedbank Haren actief naar het lokale erfgoed om het te delen op www.erfgoedbankbrussel.be. Dat is een digitale collectie over het leven van de Brusselaars vroeger (en niet zo lang geleden).

Lokale vrijwilligers digitaliseren foto's, prentkaarten, affiches, filmpjes en objecten ouder dan 20 jaar. Het initiatief is bedoeld om materiaal uit privécollecties van families, maar ook verenigingen veilig te stellen voor de toekomst, want dat belandt wel eens tussen de plooien van de geschiedenis. Denk je nu aan die doos met foto’s van een familielid, het fotoalbum van je ouders, die grappige foto’s van toen je klein was (maar waar zitten ze ook weer)? Dat is inderdaad waar we naar op zoek zijn en daarvoor kan je nu terecht bij de Erfgoedbank Haren, een nieuwe vrijwilligerswerking over het erfgoed van Haren. Iedereen met een passie voor de lokale geschiedenis en erfgoed is welkom om mee te helpen. Een nieuwe vrijwilligerswerking rond het  verzamelen van materiaal en om mee de erfgoedbank Haren uit te bouwen.

Interesse? Geef een seintje aan delinde@vgc.be
Foto vrouwen in het witloofkot in Haren (Collectie Yvonne De Pauw). De erfgoedbank is een initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) in samenwerking met vele lokale partners.